Footgolf Slovenija

Promo video footgolf Bovec

FOOTGOLF – NAJNOVEJŠI TURISTIČNI SMARAGD DOLINE SOČE 

Footgolf je v svetu mlada rekreacijska igra za vse generacije, v Sloveniji pa je prvič našla svoj prostor pod nebom na golf igrišču v Bovcu, kjer smo letos spomladi s prvim udarcem župana Občine Bovec Valterja Mlekuža odprli prvo pravo igrišče za footgolf v Sloveniji. Igrišče z 18 luknjami je v naravnem amfiteatru bovških gora in idiličnem okolju prav gotovo eno najlepših na svetu.


Smela zamisel za realizacijo projekta FOOTGOLF je torej kmalu prerasla v uspešno zaključen in celosten športno-turistični produkt, ki bogato dopolnjuje športno-turistično ponudbo na bovškem, ker je FOOTGOLF primeren za vsakogar in ne potrebuje predhodnega znanja pa niti ni čudno, da se je na bovškem FOOTGOLF igrišču zvrstilo že lepo število ljubiteljev te novosti. Skoraj ne mine dan, da se že vključenim igralcem pridruži še kakšen nov prijatelj. 

To potrjuje tudi pravi pristop tistih, ki so novost v Sloveniji prepoznali za inovativni projekt še pred vzpostavitvijo in ga podprli tudi finančno. Tako je Snovalec 2015 (STO – Slovenska turistična organizacija) nagradil tudi nosilca projekta za razvoj ponudbe footgolfa v Bovcu, podjetje En hec, d. o. o., ter s tem bistveno pripomogel k realizaciji footgolf projekta v Sloveniji. Produkt FOOTGOLF Bovec je tako prejel nagrado Snovalca z imenom »Doživi footgolf v neokrnjeni naravi doline Soče«. Posledično je bilo v Sloveniji ustanovljeno tudi Footgolf Združenje Slovenije – FGZS.

Vsi, ki so zaslužni za realizacijo projekta se Snovalcu 2015 iskreno zahvaljujemo, največja zahvala pa je verjetno prav dejstvo, da se novost hitro razvija in je vse bolj razširjena. Tudi to, da smo na bovškem igrišču zelo uspešno izpeljali tudi zaključni turnir EFGF Footgolf prvenstva Evrope za sezono 2014/15, da se na tem igrišču igra footgolf liga in seveda to, da so uporabniki nadvse zadovoljni vključno z golfisti, katerim gre tudi velika zahvala, da je footgolf našel svoj dom v Bovcu. Naslednja izjava ene izmed igralk footgolfa Anje Rebek pove skoraj vse:

»Kot krajinsko arhitektko me je najprej prevzelo samo prizorišče. Izjemna razčlenjenost terena, lepo pokošene zelenice, šumenje potoka, prijeten hlad pod gručami dreves, vse to obdano z mogočnimi gorami. Čeprav sama nisem nikoli brcala nogometne žoge, sem se odločila poskusiti. Moja prva footgolf igra je bila daleč od popolne, kar pa mi takrat sploh ni bilo pomembno, saj sem preveč uživala v ciljanju lukenj in v dobri družbi. Ker redno igram, so tudi rezultati vedno boljši. Večkrat pa na footgolf povabim tudi prijatelje, ki ravno tako uživajo v sprehodu, brcanju in malce tekmovalnosti, ter se radi družijo v čudovitem okolju.« 
Naj ta izjava zveni kot povabilo vsem, ki vas je ob ob gledanju videa in branju tega prispevka zamikalo, da bi tudi sami pobliže spoznali to izkušnjo. 

Prijave za igranje footgolfa v Bovcu sprejemajo v agenciji Sport MIX v centru Bovca, lahko tudi po elektronski pošti igraj@footgolf.si, v sodelovanju z Golf Bovec d.o.o.

#footgolf
#foogolfbovec
#footgolfslovenija
#ifeelslovenia
#youarefootgolf