Footgolf Slovenija

Footgolf Slovenija

V Sloveniji se je s pomladjo leta 2015 začila aktivno igranje footgolfa. Footgolf Slovenija je sinonim za čudovito rekreacijsko igro za vse generacije, za družine, otroke dame in starejše. Prvo pravo igrišče za footgolf v Sloveniji z 18 luknjami je odprlo svoja vrata 26. maja v Bovcu (Footgolf Bovec), s prvim udarcem Valterja Mlekuža, bovškega župana in dobrim sodelovanjem poslanca Danijela Krivca, podjetja En Hec, Footgolf Združenja Slovenije, LTO Bovec, Občine Bovec, agencije Sport Mix, podjetja Golf Bovec in veliko domačinov iz Zgornjega Posočja. Brez vseh teh vpletenih se to ne bi zgodilo v tako uspešni meri za kar se jim najiskreneje zahvaljujemo.

Igrišče Footgolf Bovec je locirano na golf igrišču Golf Club Bovec, 5 km zahodno od Bovca v smeri proti Kobaridu. Nahaja se v čudoviti naravi pod mogočnim masivom Kaninskega pogorja v dolini Oaze Miru kot ji radi pravijo. Tudi mogočna filmska produkcija Disney je s snemanjem filma Narnija Princ Kaspijan temu območju izkazala posebno čast. S tem footgolf igriščem se je naredil temeljni korak v razvoju footgolf igre pri nas, pod skupnim sloganom Footgolf Slovenija.

 

DSC_3661

 

V kratkem se bodo po Sloveniji odprla še nova igrišča za footgolf tako, da se bo lahko footgolf igral povsod po vseh regijah v državi. S tem bo Footgolf Slovenija doživela svoj pravi razcvet in priljubljenost. Mediji so odprtje prvega footgolf igrišča v Bovcu lepo sprejeli in bili nad noviteto prijetno navdušeni. Na tem mestu se jim Footgolf Slovenija tudi zahvaljuje za pozornost. Predvsem bi izpostavili Slovensko Tiskovno Agencijo STA, RTV Slovenija, POP TV, Primorske Novice, Delo, Slovenske Novice, Svet24, Radio Capris, Radio Trst ter Radio Slovenija 1 in 3 program.

Nekaj objav lahko najdete na spodnjih povezavah:

Igro footgolf smo uspešno predstavili na razpisu Snovalec, ki spodbuja inovativen pristop v turizmu. “Footgolf za vsakogar” je bil med 26-imi inovacijami izbran med tri končne finaliste in dobitnike priznanj. S tem smo pridobili dodatno potrditev, da stopamo v pravi smeri in po drugi strani ogromno odgovornost nasproti vam, ki ste nam zaupali. Navsezadnje gre za sredstva državljanov, ki se investirajo v razvoj slovenskega turizma. Footgolf Slovenija vas ne bo razočaral. Na tem mestu vabimo vse, ki bi želeli sodelovati v razvoju footgolf igre v Sloveniji, da se nam pridružijo. Skupaj bomo dosegli več in hitreje. Menimo, da prostora za soliste v sodobni hitri družbi več ni.

POZIV SNOVALEC 2015 (Javna agencija Spirit Slovenija in BTPS – Banka Turističnih Priložnosti Slovenije)