Footgolf Slovenija

Pokal Europa Torino reportaža

EFGF Footgolf Pokal Europa Torino 11-12 julij 2015 POKAL EUROPA TORINO

Footgolf Europa Cup, oziroma po slovensko Pokal Europa, je turnir v organizaciji EFGF – European Footgolf Federation (Evropska Footgolf Zveza) in se odvija enkrat letno. Letos je potekal 11. in 12. julija. Pokal evropske footgolf zveze bo tudi prihodnje leto v Torinu in sicer zopet drugi vikend v juliju.

Tekmuje se dva dni, sobota in nedelja, vsakič po 18 lukenj. Skupno 36 lukenj. Igralec z najmanj udarci na 36 luknjah postane zmagovalec Pokala Europa. Letošnji skupni zmagovalec Pokala Europa je postal italijanski igralec iz Milana, Ricardo Cogoni – Il Cogo. Cogoni je zmagal tudi prvi dan tekmovanja v soboto. V nedeljo je bil najboljši prav tako Italijan, Luca D’Aveni, kapetan ekipe Footgolf Torino. Tekmovalo se je tudi v državni ekipni (zmagovalec Italija), ženski in mladinski kategoriji.

Pokal Europa je zelo namenjen tudi druženju in je primeren za družine saj ima gostitelj, golf igrišče Il Girasoli v Carmagnoli v širšem predmestju Torina, ima na razpolago dva zunanja bazena. V sklopu golf igrišč so urejena tudi prenočišča, sobe in apartmaji, ter odlična restavracija za sprejemljive cene. Golf igrišče Il Girasoli, tako kot bovško, slovi po svoji eko naravnanosti.

Posebnost footgolf igrišča je v tem, da ima kot edini na svetu 2 x po 18 različnih footgolf lukenj kar pomeni, da se v soboto in nedeljo ne igra na istih 18-ih luknjah. Od Slovenije je oddaljen samo 600km kar pomeni dostopnih 6 ur vožnje po avtocesti. Povratni strošek vožnje na osebno vozilo je 200€. Letos je bil odhod iz Slovenije v soboto ob 6h zjutraj in opoldan smo že bili ob bazenu in nato popoldne na prvih 18-ih luknjah. Zvečer smo uživali italijansko gostoljubnost in kulinariko v gričih okoli golf igrišča.

Vabljeni že sedaj, da se nam pridružite naslednje leto na Pokal Europa oz. “Footgolf Europa Cup 2016” v Torinu, od 9. do 10. julija 2016. V nedeljo 10. julija bo na sporedu tudi finalna tekma nogometnega evropskega prvenstva v Franciji UEFA EURO2016 in verjetno si ga bo prav zanimivo ogledati zvečer v pisani mednarodni footgolf družbi in še posebej, če bodo slovenski igralci in igralke odigrali v vikendu dobre partije footgolfa.

Za informacije, rezervacije termina in cene glede igranja footgolfa v Bovcu kontaktirajte Športno agencijo SportMix, ki se nahaja v samem centru Bovca, na telefonsko številko +38631871991. Lahko pa vaše vprašanje naslovite tudi po e-pošti na team@sportmix.si